Każdy ją uwielbia ale nie każdy wie, że może zrobić jej własną wersję w domu :)
i to jak łatwo!
Składniki:
- 150 g orzechów laskowych
- 100 g czekolady mlecznej
Orzechy uprażyć na patelni lub podpiec w piekarniku przez 10 min. w temp. 180 st.C. Ostudzone orzechy obrać z łupinek. Dobrze zblendować i dodać do rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekolady. Przełożyć do słoiczka.
W sumie nic ciężkiego do wykonania :) ja na leniwca chyba bym jednak sięgnęła po słoiczek gotowej czekolady w sklepie :P
OdpowiedzUsuńhehe... ale pójść do sklepu po gotową nutellę zajmie więcej czasu niż wykonanie jej w domu :)
UsuńJak ma síę czekolady i orzechy pod ręką to napewno szybciej zrobi się własną nuttelę
UsuńMuszę w końcu zrobić to cudo! :) Wygląda przepysznie
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam oryginał;) żaluje ze nie ma u nas juz snikersa:(
OdpowiedzUsuń