11 grudnia 2013

Serniczkowy torcik z nutellą i ciasteczkami czekoladowymi


Serniczek na zimno, mocno czekoladowy, szybki i prosty w wykonaniu.

Składniki: 
  • 250 g serka Philadelphia
  • 250 g Nutelli
  • 60 g cukru pudru
  • 3-4  małe opakowania ciasteczek Oreo lub podobnych, mocno czekoladowych
  • 3 łyżki rozpuszczonego masła
20 ciasteczek i rozpuszczone masło zmiksować w blenderze na piasek. Wyłożyć dno małej tortownicy (u mnie 18 cm) i wstawić do lodówki do schłodzenia. 
Serek wymieszać z nutellą i cukrem pudrem, wyłożyć na schłodzony spód ciasteczkowy. Wierzch udekorować pozostałymi ciasteczkami. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin aby stężało. 

Smacznego !




6 komentarzy:

  1. Oj tak mooocno czekoladowy ! Takie uwielbiam :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Ach, czekoladowy raj dla podniebienia! :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Musiał być cudownie kremowy, mmm...

    OdpowiedzUsuń
  4. Jaki kremowy i obłędnie czekoladowy, cudo! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za dodanie komentarza i zapraszam ponownie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...