Kolejna porcja nowości firmy Knorr - sosów do warzyw na ciepło.
Tym razem pod ząb poszedł sos do brokułów i kalafiora.
- po 300 g brokuła i kalafiora
- sos do warzyw na ciepło Knorr - do brokułów i kalafiora
- 100 ml gęstej śmietany 18%
- ok. 400 g piersi z kurczaka
- ulubiona przyprawa do grillowania do kurczaka (u mnie była przyprawa do Gyrosa)
Puree ziemniaczane:
- 500 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- sól do gotowania ziemniaków
- 1 łyżka masła
- ok. 1/2 szkl. mleka
- szczypta gałki muszkatołowej
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Dodać masło, szczyptę gałki muszkatołowej i trochę mleka. Ziemniaki utłuc. Jeśli będą zbyt suche dodawać mleko dokładnie mieszając do uzyskania odpowiedniej konsystencji ziemniaków (mają być w konsystencji jak gęsta śmietana).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za dodanie komentarza i zapraszam ponownie!