19 listopada 2013

Warzywa z patelni w sosie ziołowo-maślanym Knorr z kaszą gryczaną


Przy współpracy z portalem Uroda i Zdrowie 
dostałam do testowania nowość firmy Knorr - 
W kolejnych dniach zaprezentuję Wam dania obiadowe z ich udziałem. 
Będą to propozycje na szybki i pyszny obiad.

Składniki na 2 porcje:
  • opakowanie mieszanki mrożonych warzyw na patelnię 750 g
  • 3 kiełbaski drobiowe (opcjonalnie)
  • łyżka masła
  • 1 szkl. kaszy gryczanej lub innej ulubionej
  • 1 op. sosu do warzyw na ciepło Knorr - do mieszanki warzyw
Kaszę ugotować zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Pokrojone w plasterki kiełbaski i warzywa wrzucić na patelnię, poddusić na maśle do miękkości. Doprawić sosem Knorr i dokładnie wymieszać. Podawać z ugotowaną kaszą. 






Nowość firmy Knorr zaskoczyła mnie smakiem jak i składem proponowanych sosów. Uważam, że to świetny pomysł dla osób nie mających czasu na gotowanie. 
Sosy są proste w przygotowaniu i znacznie zachęcają do jedzenia warzyw. U mnie niektóre pewnie zagoszczą na stałe :) Skład również mają w porządku. Zawierają suszone zioła i co najważniejsze nie zawierają konserwantów. 


1 komentarz:

Dziękuję za dodanie komentarza i zapraszam ponownie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...