Pomysł na parówki podejrzany u wujka ze śląska, który często serwował je swoim dzieciom :) bardzo spodobała mi się taka wersja parówek i od tamtej pory również przygotowuję je w ten sposób. Polecam dla urozmaicenia śniadań swoim pociechom :)
Składniki na porcję dla 2 osób:
- 2-3 duże cebule
- 4 parówki (u mnie Berlinki)
- sól i pieprz
- ulubione zioła
Cebulę kroimy w piórka i dusimy pod przykryciem na wodzie z odrobiną oliwy z oliwek. Parówki przekroić na pół, a następnie na 2/3 długości parówki ponacinać wzdłuż tworząc macki. Kiedy cebula się poddusi przyprawić solą, pieprzem, dorzucić parówki i smażyć bez przykrycia, aż woda odparuje a parówki się przyrumienią. Przed końcem smażenia doprawić ulubionymi ziołami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za dodanie komentarza i zapraszam ponownie!