27 stycznia 2013

Pierś z kurczaka w ziołach


Wiem, nie jest to zbyt zdrowa propozycja, ale czasami można sobie pozwolić na odrobinę szleństwa :) Pierś kurczaka w ziołach, z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej. Oczywiście frytki można zastąpić ziemniakami lub ryżem czy też kaszą,  będzie równie smacznie :) Jednak jest to szybki i prosty obiad za co lubię tego typu propozycje! Dosłownie jest to danie w 30 minut! 

Składniki na 2 porcje: 


  • podwójna pierś z kurczaka
  • zioła (użyłam przyprawy Gyros)


Pierś myjemy pod bieżącą wodą. Każdą pierś dzielimy na 2 kotlety, przyprawiamy z każdej strony i odkładamy na kilka minut aby się przegryzło. W tym czasie można przygotować ulubioną surówkę. U mnie była to kapusta pekińska z marchewką i kukurydzą, przyprawione dla smaku majonezem i odrobiną koperku. Pierś smażymy tuż przed podaniem na rozgrzaniej patelni z niewielką ilością tłuszczu. Uważać, gdyż rozgrzany tłuszcz może trochę pryskać. Smażyć pod przykryciem na złoty kolor. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za dodanie komentarza i zapraszam ponownie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...